Pui muştar, pui miere, pui pui…

Chestia asta e atât de simplă încât pur şi simplu nu ştiu ce să scriu la ea. Stau şi mă uit la monitor şi ma întreb… ce-aş putea să scriu ? Cum să-l fac pe onoratul vizitator să citească până la capăt ? Ce complot să inventez ? Frumos Piept de Pui închis în cuptor de către fiorosul Gust Fad şi salvat de Miere cu Muştar ? Clanul mafiot al Prânzului Plicticos ţinând prizonier pe Piept de Pui până când Miere şi Muştar, aceşti Starsky şi Hutch din bucătăria noastră, vin să salveze situaţia ? Ok, înainte ca totul să devina pateu, va zic direct…

Întâi şi întâi se incinge cuptorul la cca. 200 de grade. (acum m-am prins de ce toate reţetele încep cu “preîncalziţi cuptorul” – ca să aibă timp să se preîncalzească, doh !)

Se ia piept de pui – întreg, jumate, sfert, cum vrem noi, important e sa fie bătut bine. Cu ciocanu de bătut carne. Se mai ia nişte muştar boabe şi nişte miere.

Se ia o lingură de miere şi se pune într-un bol. Se ia o lingură de muştar şi se pune în acelaşi bol. Ordinea nu contează cu adevărat, depinde cum vă place – lingura murdară de muştar în borcanul cu miere sau lingura plină de miere în borcanul de muştar. Se adaugă nişte sare peste maglavais şi se procedează la a amesteca cu responsabilitate muştarul cu mierea. Adaugăm şi un pic de ulei de măsline, just for fun. La final trebuie sa avem o consistenţă uşor păstoasă (nu prea lichidă că nu va sta pe pui).

Se ia bucata de piept de pui şi se bălăceşte bine în amestecul rezultat mai sus. Trebuie să acoperim bine puiul, ca să avem maxim de aroma şi gust. MAXIM AM SPUS !

Aruncam puiul într-o tavă în care am pus hârtie de copt (am încercat fără, se lipeşte, don’t do it !) şi băgăm la cuptor. Acolo trebuie să stea vreo 20 de minute, până se rumeneşte crusta. Înainte să-l scoateţi încercaţi-l cu o furculiţă, să nu aveţi surprize ;).

Se ingurgitează pe loc sau putem să-l adăugam la sufertaş, alături de cartofii aştia.

Poftă bună !

4 comentarii
 1. 23.02.2010 andreea

  Starsky si Hutch?:)))))))))))))))))))))))))

  Reply
 2. 23.02.2010 Radu-Mihai

  Chiar ma gandeam ce ar merge langa cartofii cu ricota. Oare cum ar fi daca ai marina pieptul, vreo 15 minute, in bere?

  Reply
 3. Planuiesc un episod cu marinade pentru pui 😉

  Reply
 4. 25.02.2010 Radu-Mihai

  Multumesc! Am fost felicitat pentru reteta de azi. 🙂 Partea a 2-a va avea loc dupa meci. Hai Steaua!

  Reply
Adauga un comentariu