Despre acest blog

Salut, eu sunt Bucătarul Vesel.

Sunt un hoţ. Fur meserie, fur reţete, fur idei. Le pun in blender, le trag la tigaie, le bag la cuptor şi le public. Nu mi-e ruşine să recunosc că am foarte puţine reţete create de mine. Majoritatea sunt furate de prin reviste, de pe la Jamie Oliver, de pe Internet, din Silvia Jurcovan, din Mark Bitmann…

Vreau să gătiţi şi voi. Vreau să închideţi capacul laptopului, să puneţi Blackberryu’ pe “mute”, să uitaţi de “meetingul” în care şeful v-a zis că nu v-aţi făcut “targetul” şi să gătiţi. Meritaţi asta, vă datoraţi asta. Meritaţi să vă aşezaţi la masă, să luaţi o lingură de supă şi să vă gândiţi “Ce supă bună am făcut !”. Vă garantez că vă va aduce mult mai multă bucurie decât “Vânzarea asta eu am facut-o” sau “Eu am scris aplicaţia asta”. Vreau să aveţi curajul să combinaţi nişte chestii să iasă ceva palpabil, ceva real, ceva care să vă bucure soţul, soţia, copilul. prietenii. Vă garantez că mult mai multă lume işi va aduce aminte cu plăcere de o porţie bună de ciorbă de fasole cu afumătură sau de tocană de vită decât de o implementare de Oracle HR. Sau de Documentum.

Gătitul vă relaxează. Gătitul vă ia mintea de la toate problemele voastre “de business”. Gătitul vă ofera acea pace şi satisfacţie că, în sfârşit, aţi realizat CEVA.

Poftă bună !

Şi-acum gata cu lucrurile serioase, marş la gătit. Şi sa terminaţi powerpointu ăla până mâine, că mai vedeţi voi bonus la pulivară !