Cum a fost la “Repetitie de Craciun”…

Daca tot nu gatesc nimic demn de impartasit pe aici m-am gandit sa ma infrupt din ce gatesc altii, asa ca ieri seara, dupa un drum lung si un pic de munca mi-am pus hainele de oras si am plecat la The Harbour ca sa fac o repetitie de Craciun. Am “repetat” tot ce trebuie – cum se mananca sarmale, cum se bea palinca dinainte, cum se bea vinul fiert… A fost finalul perfect pentru o saptamana plina de munca, iar Harbour a mai facut un pas spre a deveni “marca agreata” a Bucatarului Vesel. Totul a fost cam asa:

Am ajuns acolo cu 30 de minute intarziere si in lipsa de doi oameni care au hotarat sa abandoneze repetitia, gandindu-se ca ei se descurca si fara. Pierderea lor! (va stiti voi care sunteti!). Lume multa, agitatie, am stat circa 2 minute pana ne-am lamurit la ce masa stam, timp in care pe langa mine s-au plimbat salate de vinete, sarmale, cani cu vin, toate taman bine ca stomacul meu sa inceapa sa-mi bata obrazul.

…si cum ne-am asezat la masa PAC! apare Mos Craciun. Nu poti sa ai repetitie de Craciun fara Mos Craciun, asta e ceva clar!

"Repetitie de Craciun" la The Harbour

Dupa cum se stie, la repetitie nu se poarta recuzita oficiala de spectacol. Halatu, cat e halatu?!?!

Ca orice Mos care se respecta a inceput sa sa imparta cadouri dar nu oricum, ci numai daca te asezai frumos in poala lui si recitai poezii. S-a cantat, s-a dansat, s-au spus bancuri, s-au transmis si ganduri bune. O studenta ne-a dorit sa nu pierdem spiritul Craciunului si sa nu cumparam brazi naturali de Craciun. A fost intampinata cu un ropot de aplauze si de un “hei, nu-i concurs de miss!” aruncat din spatele salii.

"Repetitie de Craciun" la The Harbour

Mai devreme sau mai tarziu toti ajungem in poala Mosului.

Personalul portului (docheri, functionari de pe la capitanie, controlori de trafic) ne-a incantat cu colinde iar altii au zis ca, decat sa stea in poala Mosului, sa se afirme in alte cantatului.

"Repetitie de Craciun" la The Harbour

“…foarte bine mesele din spate!!”

 

Dar mancarea, aaah mancarea… Stiti voi salata de vinete de care v-am spus mai devreme? Ei bine, intarziatul de mine si-a primit “pedeapsa” prin faptul ca… n-a mai fost salata de vinete. Dezamagirea a trecut urgent, lipsa antreului fiind compensat din plin palinca din care am degustat si data trecuta si care a fost la fel de buna.

"Repetitie de Craciun" la The Harbour

Acesta palinca…

Sarmalele au fost excelente – carnea gustoasa, varza crantanea placut iar mamaliga… ei bine, in sfarsit am mancat la restaurant mamaliga adevarata, tare, si nu terciul pripit pe care-l primesc de obicei prin alte locuri. Din pacate aceste minunatii n-au mai ajuns in poza pentru ca s-au mancat prea repede. Pe final de masa ne-am rasfatat cu cheesecake cu topping de capsuni si doua cani de vin fiert cu mere si (probabil) cuisoare, capacul perfect peste o masa indestulatoare.

"Repetitie de Craciun" la The Harbour

Concluzia? Evenimentul a fost foarte bine organizat, poate chiar mai bine decat precedentul, la care s-a vazut ca erau la inceput; personalul s-a incadrat perfect in atmosfera de sarbatoare si chiar pareau ca se simt bine in ciuda localului care gemea de lume; Mos Craciun si-a jucat bine rolul si a reusit sa ne faca sa ne simtim… ca de Craciun. Cu asa o repetitie reusita eu zic ca Harbour are sarbatoarea Craciunului la degetul mic.

Adauga un comentariu