Linte cu orice-vrei-tu…

Acum multa vreme, in Mega Image: "Hmm… linte. Ce-ar fi sa iau sa fac… hm, ce sa fac? Ah da, supa crema de linte. Daaa, ia sa iau. Las’ ca vad eu cum se prepara". Fast forward niste luni, dar tot acum multa vreme, in acelasi loc: "Hmmm, ziceam ca fac supa crema de linte… Daaa, ia sa fac. Ah da’ imi trebuie linte, sa iau". Fast forward pana acum o luna, curata in camara de acasa: "Ce ssaaatana, am doua pungi de linte?! Bine ba! goldfish ce esti! Ce naiba fac eu cu atata linte". Pai ce-ar sa fac de mancare pentru sufertasul de maine? Bun, mancare, dar cum sa fac? Deschid o carte si ma inspir…

Intai si intai fac rost de niste bacon. E drept, reteta originala nu continea asa ceva, dar "parca cu bacon ar fi un pic mai gustoasa" (am incheiat citatul). Apoi fac rost de doua canute de linte, aleasa, spalata, scursa. Toc pestisori o ceapa verde mai mare si supun aceluiasi chin si niste usturoi. Ar fi de folos niste supa de legume (cam doua cani). Putem pune si apa dar supa de legume este mai aromata.

Bacon-ul il frig in tigaie, pana cand ajunge aproape crocant, lasand toata grasimea acolo pentru ca o sa ne trebuiasca.

Almost crisp...

Dupa ce bacon-ul este aproape crocant, adaugam ceapa si ustoroiul si le calesc la foc mic pana cand ceapa devine translucida si se inmoaie. Apoi vine randul lintei sa se tavaleasca in tigaie, acoperindu-se de sucul lasat de bacon si de ceapa. O las si pe ea in pace vreo 2 minute…

Linte cu bacon

…dupa care pun atata supa de legume cat sa depaseasca cu un deget amestecul, iar dupa 10 minute am gustat si am mai adaugat inca odata pe atat. Am repetat procedeul pana cand lintea a fost fiarta, iar totul a devenit "saucy, not soupy" (tm Mark Bittman).

De final, cam asa arata mancarea in sufertasul meu

Linte cu bacon

Pofta buna!

 

PS: Mancand eu din minunea de mancare (da, a fost BUNA) mi-au venit in cap tot felul de idei de imbunatatire (idei care mi-au lipsit total la 11 noaptea cand am pregatit-o) cum ar fi: menta, chimen / chimion, marar (ok, recunosc ca m-am gandit, de asta nu aveam), sofran, vin alb, pasta de rosii, masline (mmmda, n-ar fi rea) etc.

Un comentariu
  1. bun asa! dar sincer parca tot o supa de linte merge mai bine cu ceva smantana…mmmmmm hai ca mai ai un pachet baga o supa de linte sau ceva de sezon. eu poftesc la niste fasole galbena cu usturoi, cum facea mama 😀 si pofta vine de la baraca din pipera unde intr o dimineata cred ca aveau asa ceva ca mirosea pana in strada ;))

    Reply
Adauga un comentariu