Cum să ademeneşti un bărbat – pasta alla putanesca…

Fetelor, căscaţi ochii bine. A venit vremea să inţelegeţi că nu hainele, fardurile şi genţile imense atrag un bărbat, ci ceva mult mai complicat: mâncarea. Nu vorbesc aci de piţifelnicii aştia moderni învăţaţi să mănânce în mall-uri si restaurante cu staif. Vorbesc de barbati adevarati, puternici, care stiu sa faca o femeie sa se simta bine. Deci… trebuie sa invatati sa gatiti. Si cu ce va puteti incepe cariera culinara mai bine decat cu celebra pasta alla putanesca, adica “pastele curvelorfemeilor usoare”.

Pentru a putea gati aceste paste minune trebuie sa faceti rost de urmatoarele: paste (logic) – spaghettele merg cel mai bine; ansoa – cam 5-6 pestisori sunt d-ajuns; usturoi – ce-i aia mancare fara usturoi? Zdrobit sau tocat, oricum ar fi e binevenit; capere – cam o lingura, aveti grija sa le scurgeti bine; suc de rosii – incercati sa luati unul cat mai natural, este cu totul altceva decat Olympia la sticla; masline – mari, negre, tocate marunt. Incercati sa luati masline cu samburi nu din acelea “dezsamburate” sau, si mai grav, gata tocate. Recapitulare: usturoi, masline, ansoa, capere, suc de rosii. Sa nu uitam de “materiale ajutatoare” gen sare, piper, niste chilli uscati si, binenteles, niste parmezan proaspat.

Pai sa ne apucam, zic. Incingeti bine o tigaie si stropiti-o cu o lingura de ulei de masline. Cand uleiul s-a incalzit aruncati in ea usturoiul zdrobit si un “praf” de fulgi de chilli. Atentie cu chili asta ca ustura rau de tot (nu folositi praf de chilli, e inutil, nu veti obtine nimic si barbatul va fi dezamagit). Cand usturoiul s-a rumenit doar un pic aruncati si ansoa in tigaie.

Plimbati ansoa si usturoiul prin tigaie ca sa se cunoasca si ele mai bine dupa care turnati sucul de rosii si lasati focul la mediu. In curand va incepe sa bolboroseasca placut. Oups, am uitat de paste, puneti repede niste apa la fiert cu ceva sare in ea si un strop de ulei de masline. In jur de 250g de paste ajung pentru o seara de “sedus”.

Cand sosul a inceput sa se “lege” puneti si caperele si maslinele tocate marunt, amestecand in continuare. Va garantez ca aromele adunate in tigaie vor da gata orice mascul feroce. Mai lasati 5 minute la foc mic, astfel ca toate ingredientele sa formeze acea mireasma imbatatoare care are un singur scop: to get you laid!

Gustati pastele ca sa vedeti daca s-au fiert indeajuns (alte tehnici de a vedea daca pastele s-au fiert: incercati sa lipiti o spagheta de faianta; daca se lipeste – s-a fiert; daca nu – ati manjit faianta degeaba). Binenteles, acestea trebuie sa fie “al dente”.

Imediat ce pastele s-au fiert trebuie scurse “grosolan” (adica atat cat sa se verse apa, ele nu trebuie sa stea in sita) si apoi fuga cu ele in farfurie ca asteapta masculul. Turnati sos pe deasupra, radeti parmezan,aranjati un pic coafura, indreptati rochia, aruncati sortul pe un scaun si serviti langa un vin rosu, aspru. Barbatesc.

Pofta buna!

5 comentarii
  1. M-ai facut sa-mi doresc pastele alea!!!!! Ce ma fac? Se duce postul, se duce dieta… Ehehei, cate sacrificii trebuie sa fac pentru mascul. Ma aleg doar cu un pahar de Carbernet Sauvignon…

    Reply
  2. Viata e prea scurta pentru diete! 🙂

    Reply
  3. Facut nevasta, si a iesit bun. Eu zic sa mai zici din astea, ca vad ca a mea nevasta urmeaza 🙂 .

    Talk,

    Lidra

    Reply
  4. 20.04.2010 Cosmin

    Esti amuzant tipule si ai retete misto… o sa te urmaresc…:)) Ca-n “Cel mai iubit dintre pamanteni”…Taticu’, sunt cu pleOapa pe tine… :)))))))

    Reply
  5. bunnnn! le pregatesc pentru seara asta 🙂 daca nu iese nimic, sa mai iau o sticla de vin!? :))

    imi plac retetele tale si mai ales cum le explici; sunt sigura de reusita!!!

    Reply
Adauga un comentariu