"Ziua recoltei" la Harbour…

Dupa cum va spuneam si aici la restaurantul Harbour din Piata Amzei s-a lasat cu romanisme. Nu, nu va ganditi la ceea ce blogurile denumesc in general ca “romanism”, ci ganditi-va la romanisme culinare…

Am ajuns la usa restarantului dupa o zi lunga si destul de grea al carei final il asteptam cu nerabdare. Dar, cum stomacul isi cere drepturile, iata-ne asezati la masa dupa ce am fost primiti cu paine si sare de doua fete in costume traditionale. Evenimentul se contopea aproape pe nesimtite cu seara obisnuita de la Harbour. Poate un pic mai multa atentie nu ii strica.

Imediat s-a arata un domn cu doua sticle din seria “Vinul Cavalerului” cu gand sa ne jucam de-a degustatul. L-am intampinat cu multa bucurie, mai ales ca “Vinul Cavalerului” este marca aprobata de Bucatarul Vesel, si ne-am delectat cu un Sauvignon Blanc din 2010.

La noi in farfurii “Ziua Recoltei” s-a simtit numai la antreu, intrucat nu eram chiar in dispozitie “romaneasca”. Acel antreu in schimb a fost delicios: zacusca, pastrama de oaie, slana, branza si ceapa rosie. Ah, ce-a lipsit o palinca adevarata de pruna…

harbour-1

De mancare am ales o salata de creveti cu sos de portocale si ghimbir. Quick review de la cine a mancat: “Da, chiar a fost buna!”). Eu m-am aruncat la o tocana marinareasca care m-a surprins placut fiind de fapt facuta in stil “cobbler” – la cuptor, in vas acoperit cu o foaie de aluat. A fost absolut fantastica – vita, oaie, legume… si aluat. Din pacate nu am putut comanda vinul pe care abia il degustasem, nu stiu din ce motive. Pacat…

harbour-2

Cam asta a fost, pe (foarte) scurt. Ma bucur ca restaurantele dau atentie produselor romanesti, imi doresc ca din ce in ce mai multe localuri sa faca asta. Parerea mea sincera este ca productia locala romaneasca are un potential fantastic dar, din pacate, necesita piata de desfacere pentru a se manifesta. Aceasta piata suntem chiar noi, cei care ar trebui sa fim mai pretentiosi cu ce bagam in stomac si poate un pic mai mandri de mancarurile traditionale romanesti.

Pofta buna!

 

PS: Recenzia lui Radu e mai lunga…

Adauga un comentariu