Tagliatele cu spanac…

Ce mananci dupa o jumatate de zi de curatenie prin casa? Dupa ce ai aspirat, ai sters praful, ai sters pe jos, ai curatat aragazul… Stai pe un scaun si te intrebi “oare ce-as putea sa mananc eu rapid, inainte sa plec la ShorstUP?”. Si-atunci te indrepti spre cel mai rapid mod de a baga ceva mancare in tine: paste! Data fiind provizia de paste pe care o am in camara este practic imposibil sa mor de foame, asa ca a urmat partea a doua – paste cu… ce? Din fericire congelatorul meu este plin de pungi de legume congelate – mi se pare un compromis bun pentru cei care nu au timp sa ajunga zilnic in piata. Printre aceste pungi am gasit si o punga de spanac tocat care se apropia de “deadline” (da, si produsele congelate expira la un moment dat!) si mi-am zis ca pastele si spanacul nu merg asa rau impreuna (de fapt… am mai facut).

Pentru inceput am luat de-am tocat marunt patru catei de usturoi, pentru ca nu poti sa faci niciun fel paste fara sa pui si ceva usturoi. Spanacul l-am dezghetat “la aburi”, i-a luat vreo 20 de minute. Ca totul sa se lege frumos am folosit cam 100ml smantana lichida. Sarea si piperul sunt de la sine intelese. Tagliatelele (cam patru rotocoale) le-am pus la fiert in apa cu sare.

Am pus uleiul la incins intr-o tigaie si am calit un pic usturoiul, caruia i s-a alaturat destul de curand si spanacul.

Tagliatele cu spanac 1

Au urmat vreo 2 minute de sfaraiala pana cand spanacul s-a uns cu un pic de ulei de masline, dupa care am adaugat si smantana lichida.

Tagliatele cu spanac 2

(sa nu va intimideze aspectul, va garantez eu ca e bun!)

Smantana trebuie sa se reduca un pic, asa ca au mai trecut vreo 2 minute pana cand am adaugat si pastele in tigaie. Eu nu obisnuiesc sa scurg pastele, ci sa le adaug direct din oala, folosind un cleste de paste; ba chiar cateodata mai adaug si un pic din apa in care au fiert, ca sa nu iasa uscate la final.

Tagliatele cu spanac 4

Am invartit prin tigaie tot amestecul vreo 30 de secunde dupa care le-am pus in farfurie si le-am presarat cu piper proaspat macinat.

Tagliatele cu spanac 5

Poza de mai sus este singura data cand aceste tagliatele au mai fost vazute “in viata”. Au luat imediat drumul stomacului pentru ca, indiferent de combinatie si context, pastele se mananca intr-un singur fel – fierbinti.

Pofta buna!

Un comentariu
  1. 16.05.2014 Mihaela

    Delicioase fierbinti. Le-am facut de multe ori. Le iubesc

    Reply
Renunță Adauga un comentariu