Reteta pentru o dimineata perfecta…

Pentru doua persoane:

Se iau asa:

O mana de frunze de spanac uitate prin frigider de care te miri cum naiba au tinut doua saptamani. Trei oua aduse de viitoarea mama soacra de la tara, care trebuie spalate bine inainte de a le bata cu responsabilitate. Niste sare. Niste piper.

Se pune o tigaie pe foc si apoi se pune in ea o bucata de unt si asteptam pana se topeste (si dispare spuma alba). Se pun frunzele in tigaie si se asteapta sa se caleasca un pic, eventual amestecand ca sa se faca toate in acelasi timp. Mare atentie, trebuie calite pana s-au “ofilit” un pic, dar trebuie sa ramana verzi. Daca incep sa bata inspre maro – am gresit, deci reluam. Sau mancam fulgi cu lapte. Cat de greu poate sa fie sa faci fulgi cu lapte?

Omleta cu spanac

Cand frunzele s-au calit turnam incet peste ele ouale si lasam focul mic. Cand omleta incepe sa se inchege ridicam usor cu o spatula (sau cu varful unui cutit) marginile si “varsam” dedesubt  oul de deasupra care nu s-a inchegat inca.

Omleta cu spanac

 

Pasul urmator necesita indemanare cu tigaia si este absolut optional: rulam omleta intr-un “sul” agitand tigaia, astfel ca omleta sa fie facuta ca la carte – facuta in exterior si usor cremoasa in interior. Daca nu avem indemanarea necesara- o pliem in doua, ar trebui sa fie de-ajuns. Pierdem coolpoints, castigam “omleta intreaga” points.

Omleta cu spanac

 

Se mai lasa cam un minut dupa care se imparte in doua portii, se pune pe doua farfurii si in dupa numai cinci minute va ramane doar amintirea unui mic dejun fe-no-me-nal!

Omleta cu spanacPofta buna!

 

PS: Hai ca nu-i greu!

Un comentariu
  1. Arata delicios! Ador spanacul, am facut mai demult o reteta asemanatoare si mi-a placut la nebunie 🙂

    Reply
Adauga un comentariu