Porc si fasole verde sau ziua de “lucru de acasa”…

Trezirea la 7, odata cu prea-iubita care trebuie sa plece la serviciu. Astazi, din fericire pentru mine, serviciul meu este doi metri mai incolo la propriu meu birou. La ora 7:30 deja cafeaua scoate abur, stomacul e plin (nu sarim peste micul dejun, nu-i asa?) si munca incepe. Doua ore si zeci de injuraturi mai tarziu (programarea ESTE fun) ma trezesc ca poate ar trebui sa mananc ceva la pranz. Arunc hainele pe mine, sar in masina si fuga la cumparaturi.

Mega Image ne-a ascultat rugile fierbinti si a deschis un ditamai magazinul in Pantelimon, aproape de Selgros. De acolo plec voios acasa cu singurul lucru care imi lipsea sa-mi trantesc un pranz rapid: un pachet de muschiulet de porc. Trei fripturele la pret de vinere neagra care vor sta de minune langa ce mai am prin frigider.

Ajuns acasa scot bucatile de carne si le dau printr-un amestec de ulei de masline si Piri-Piri (achizitionat din acelasi Mega Image) si le bag la frigider ca sa stea liniștite.  La ora pranzului ma apuc si curat vreo cinci ciuperci in timp ce pun si o oala cu apa pe foc. Cand apa da in clocot arunc in ea o mana de fasole verde ce-si face veacul prin congelator inca de asta-vara si o las 2 minute, apoi o torn intr-o sita la scurs. Incing bine tigaia cu o lingura de ulei de masline si pun in ea ciupercile taiate felii.

(Ciupercile sunt de fapt niste chestii destul de capricioase. Este foarte usor sa le gresesti daca nu esti un pic atent. Cel mai bun mod de a gati ciupercile este sa le frigem la caldura intensa. Atunci ele capata un gust extraordinar, complet diferit fata de gustul pe care-l l-ar avea daca le-am pune… la cuptor de exemplu. Prima gresala pe care o face toata lumea este ca nu incinge bine tigaia. A doua este ca pune prea multe ciuperci – ele nu trebuie sa aglomerate pentru ca nu se rumenesc. Daca nu iau contact direct cu sursa de caldura ele se vor ofili si vor incepe sa lase apa. A treia este ca pune sare – nu se pune sare in timp ce se gatesc. Putem pune linistiti dupa ce s-au rumenit, dar inainte nu, pentru ca incepe sa curga apa din ele)

Doua fripturici de muschi de porc deja sfaraie pe gratar, asa ca mai pun o lingura de ulei peste ciupercile din tigaie, doi catei de usturoi tocat marunt si fasolea verde si le amestec bine sa se rumeneasca. Apoi… apooi… apoi nimic. Pun totul intr-o farfurie si manac. Ah, credeati ca-i mai complicat, nu?

Pork steak with green beans and mushrooms

Gata in 15 minute

Pofta buna!

__

PS: Glontul in genunchi de azi merge la oamenii care fac “ciuperci umplute la cuptor”, din care rezulta niste ofilituri. Mi-am notat sa va arat eu cum se fac de fapt, astfel incat sa aiba si gust de ciuperci, nu numai de umplutura.

Adauga un comentariu