Lasagne con spinaci eh…

Allora, amici miei, fiti bine venutti la reteta din aceasta giornatta, una reteta de inspiratia italiana de pe Internet. Pentru ca asta… Pastele… a fost plin de mancare din asta… comme si dice… grea, io ho pensato ca va trebuie o mancare mai fara de carne. La inceput m-am gandit sa va arat comme si face farfale con spinaci dar pe urma ho pensato ca trebuie luat portie a l’uficcio per mancare, asa ca ar fi molto benissimo sa fie “la cuptor”. Sa gatim lasagna con spinaci, zic!

Pentru aceasta mancare trebuie luat asa – spinaci. Io ho usato circa 300 de grame de spinaci congelato (perche’ io sono lenes si nu place curatat kile de frunze din piata pentru o mana de spinaci); una piccola cipolla… asta este.. comme si dice… ceapa; 2 – 3 spicchi de usturoi; XXX grami di ricotta; 250g succo di pomodoro; 150g mozzarella; sale e pepe – dupa gust.

Primo ho pus aglio e ceapa la calit un pic in ulei d’oliva.Quando s-au rumenit un po’ io adaugat spinacii decongelat e amestecat bine. Ora e il momento pentru sare si piper (dupa gusto). Lasat spinaci circa cinci minutti pana a fatto amicizzia con ceapa e usturoi e poi oprit focul si lasat un pic la racit. Incalzim il forno la 180 di gradi.

Quando spinaci s-au racit amestecam bine cu ricotta e un po’ di oregano e gustam. Ajustam cu sale e pepe pana quando ne place. Allora e il momento per asamblare le lasagne:

Un una tava un po’ adanca punem oglio de masline e cateva linguri de succo de rosii (dipende de cat de mare e tava). Peste lasagne vom pune i spinacii e poi alte foglie de lasagne e poi ancora di spinacii e cosi via… Asezam pe fundul la tava fogliile de lasagne e poi asezam spinaci; punem mozzarella bucatele e poi succo de tomate; si mette alte foglii de lasagne, e poi spinacii e cosi via… L’ultimo strato trebuie sa fie lasagne e mozzarella. Di sopra putem rade parmigiano.

Putem tava la cuptor e lasam aproape o ora. Ca sa ne dam seama cand e gata probam foglia de lasagne de deasupra daca s-au inmuiat ca lumea.

E bene lasciare un pic sa se raceasca inainte de taiat si savurat.

Buon appetito!

6 comentarii
  1. molto simpatico!

    Reply
  2. Bravissima! Molto grazie, cuoco vivace. Buna… mie mi se coc niste panini, adaptate dupa o reteta a Laurei Adamache.

    Reply
  3. mai draga spichiotto esti genial, dar daca pui si niste marar tocat i-ai dat pe spate pe romani… mai vrem retete, cine esti si unde te gasim?

    Reply
  4. mai draga spichiotto esti genial, dar daca pui si niste marar tocat i-ai dat pe spate pe romani… mai vrem retete, cine esti si unde te gasim?

    Reply
  5. nu ma pot abtine sa nu spun, ca de o ora iti rasfoiesc blogul, si rad de ma prapadesc::)), genial…..spinaci al tau, ce credeai?!:P

    Reply
Renunță Adauga un comentariu