Iaaaaaac…

Intrucat am fost destul de fraier incat sa reincep traditia gatitului acasa pentru pranzul de-a doua zi acum imaginatia mi-este pusa la incercare. E drept, mainile, ochii, narile, limba au inceput sa-si aduca aminte de mancare dar mintea… mintea mai greu. Am decis sa “play safe” si sa ignor deocamdata punga mare de condimente aduse din Stanbul, asa ca pranzul de azi e simplu – pui cu legume. Pui pui, pui legume…

Primul pas: Mega Image – o punga mare de “baby-carrots” (ok, sa le zicem morcovei) congelati, una de broccoli si una de pastai de fasole in aceeasi stare. Doua casolete de piept de pui, ca d-aia avem congelator – sa facem provizii.

Pasul al doiea: spalata, curatat, portionat puiul. Scos legume din punga si pus pe farfurie pentru poza.

Pasul al treilea: tigaia la incins cu o lacrima de ulei; puiul isi ia avant si plonjeaza in tigaie, incepand pe loc sa sara si sa se agite pentru a se bronza pe toate fetele. Profit de ocazie sa-l improsc cu sare, piper si “o chestie hot” adusa de la turci (pe bune, nu stiu cum ii zice, asa am scris pe eticheta borcanului…).

Puiul continua sa danseze prin tigaie pana cand se rumeneste bine, moment in care cedeza locul legumelor care beneficiaza si de un cubulet de unt, pentru aroma.

Legumele incep si ele sa topaie in ritmul dat de untul sfaraind. Se lasa mai greu convinse la inceput, dar pana la urma se inmoaie, se aromeaza, se coloreaza si incep sa arate chiar tentant. Hey, foxy carrot…

De final asa nu m-am putut abtine sa nu arunc peste ele niste sos de soia ramas printr-o sticluta, nu de alta dar ma enerveaza sticlutele care mai au doar doua picaturi pe fund (mai ales alea de alcool).

Pasul al patrulea: Puiul si-a dat intalnire cu legumele in farfurie dupa care au plecat de manuta spre casoleta mea. Happy end, roll credits!

Pofta buna!

_____________________________________________________

Daca va intriga titlul aflati ca asa a reactionat the lovely assistant atunci cand a aflat ca eu fac pui cu broccoli si morcovi… 🙂

3 comentarii
  1. mai chiar ma intrebam ce e cu titlu asta si acum am aflat ;))
    parca totusi as avea pofta de ceva romanesc, zemos, sa mi cada greu si sa sting cu tarie si vin rosu :D….hai sa te vedem acum?! :p

    Reply
  2. 17.09.2010 lovely assistant

    Da acu imi pare rau 🙂

    Reply
Renunță Adauga un comentariu